Як сумясціць любоў да салодкага і прафесійную стаматалагічную этыку? Вельмі проста — адправіцца на экскурсію на адну з найстарэйшых кандытарскіх фабрык краіны! Наша дружная каманда стаматалагічнай паліклінікі нядаўна здзейсніла займальнае падарожжа ў свет шакаладу і цукерак, наведаўшы легендарную Мінскую фабрыку «Камунарка».
Наша апусканне ў свет кандытарскага мастацтва пачалося не з цэхаў, а з дзіўнага аповеду пра самае галоўнае інгрэдыент — какава-бабах. Мы даведаліся, што будучы шакалад нараджаецца на высокіх дрэвах какава ў тропіках, што кожны струк збіраецца ўручную, а працэс ферментацыі і сушкі зерня — гэта цэлая навука.
Самая доўгачаканая частка экскурсіі-дэгустацыя! Ва ўтульнай атмасферы нас пачаставалі духмянай гарбатай і, вядома ж, выпускаемай прадукцыяй «Камунаркі».
Пасля падмацавання мы адправіліся ў святая святых-вытворчыя цэхі. Нас правялі па сапраўднаму» салодкага " канвееру.
Мы не толькі спрабавалі і глядзелі, але і слухалі. Нам распавялі найбагатую гісторыю фабрыкі, якая пачала свой шлях яшчэ ў далёкім 1905 годзе. Гэта гісторыя, якой па-сапраўднаму можна ганарыцца.
Па традыцыі, ніхто не сышоў з фабрыкі з пустымі рукамі! Кожны з нас атрымаў фірмовы салодкі падарунак — вялікі прыгожы пакет з лепшымі вырабамі фабрыкі. Гэты смачны сувенір стаў выдатным завяршэннем нашага падарожжа.
Гэтая экскурсія падарыла нам не толькі масу станоўчых эмоцый і новыя веды, але і яшчэ больш згуртавала наш калектыў. Мы дзякуем СААТ» Камунарка " за цёплы прыём і гасціннасць!